Senaste nytt

Äntligen i hamn med FP-dagarna från 2023. 

I veckan slöt Seko Lok en överenskommelse med MTR om att de av våra medlemmar som inte fick rätt antal FP-dagar under 2023 nu kommer bli ersatta för dessa. Varje medlem som saknar FP-dag/ar ska få en semesterdag per FP utbetald på slutlönen från MTR. 

MBL 

På måndag har klubben blivit kallad på sin första allmänna MBL för trafik med SJP. Vi kommer att träffas i detta forum var fjärde vecka. Vi har i förväg skickat in de frågor vi vill ta upp med SJP. Detta rör bland annat X-tillägget som fortfarande är oförändrat sen många år tillbaka. 

Vi ber våra medlemmar att avvakta med att skriva på årets blankett för x-pass som idag skickades ut av SJP, tills vi haft möjlighet att ta upp frågan om ersättningsnivån med dem. 

FÖRTYDLIGANDE ANGÅENDE ANMÄLAN TILL X-PASS.
Tänk på att anmälan till att arbeta på sommaren mot extra ersättning är bindande. Skriver ni på och lämnar in lappen så binder ni er till att arbeta de helger ni kryssat i, om de publiceras vid schemasläpp.
Det finns ofta möjlighet att ta ett gnet under sommarens helger även om man inte anmält sig i förväg.
Dessutom försämras fackets möjlighet till att förhandla om ersättningen som vi anser är för låg, om alla anmäler sig ändå.

Årsmöten

I veckan har Seko Sthlm haft årsmöte och Dennis Lamberg-Clemes blev vald till ordinarie ledamot. Mikael Eriksson blev invald som ersättande ledamot. 

Branschorganisationen hade även de årsmöte och Dennis fick förnyat förtroende och sitter kvar som ordinarie ledamot även där.

Loss of Licence 

Nina Sagulin har blivit vald till kassör i stiftelsen Loss of Licence som är under uppstart och som skapats för att finnas som en trygghet för de lokförare som förlorar sin förarlicense pga sjukdom. Mer information om detta kommer att komma ut från förbundet.

Kommentarer inaktiverade.