Seko Lok INTE överens med MTR gällande komptid för digital PTU-utbildning

Vi vill fortsatt uppmana våra medlemmar att avstå från att göra de e-learnings gällande PTU som arbetsgivaren skickade ut tidigare i veckan. Den kompensation á 2:30 timmar till tidbanken som lagts fram som ersättning för att dessa ska genomföras anser vi otillräcklig.

Att genomföra dessa utbildningar, utanför ordinarie arbetstid, innebär att arbetstidsmåttet enligt kollektivavtal överskrids. I dagsläget är också, som de flesta vet, svårigheterna kring att lösa ut komp i tid såväl som i pengar överhängande. Att vi inte kommer få möjligheten att ta ut den tid som läggs på våra kompbanker är inte heller det acceptabelt.

Vi är i dialog med företaget för att hitta ett bättre sätt att lösa detta på. Det är tydligt att även arbetsgivaren är angelägen om att gå vidare och förhoppningsvis kan snart en lösning nås. Fram till dess – avvakta med att genomföra e-learningarna.

Kommentarer inaktiverade.