Uniformen – Vad händer vid årsskiftet?

Som nog alla vet får vi en ny uniformsleverantör från årsskiftet, Another Clothing Concept (ACC). De tar över avtalet 1 januari som MTR har haft med Ted Bernardz. I och med detta kommer beställda kläder att skickas till närmaste ombud vid hemmet istället för till Blåsut. Leveranstiden blir fem dagar från beställning och med tanke på liggetiden hos ombudet bör man tänka på att inte beställa kläder innan semestern. I början av mars påbörjar ACC sina leveranser. Före februari går det alltså inte att beställa några kläder alls (utom vid akuta behov). Lagret finns i Jordbro vilket är bra eftersom nya plagg kan levereras samma dag om akut beställning måste göras.

Kostnaden för MTR per plagg sänks, vilket innebär att antalet poäng vi betalar också sänkas. Poängsystemet blir kvar, vi får precis som nu ca 32 poäng per år om vi jobbar heltid. Vi får alltså råd med fler kläder i och med detta. Uniformsshopen i Blåsut blir kvar där en provkollektion skall finnas. Webshopen skall förbättras.

Shoemed är fortfarande skoleverantör. Vi får ett par per år till en kostnad av 1900 kr. Ett par extra sulor tillkommer så länge totalsumman inte överstiger 1900 kr.

Ett par artiklar har tillkommit, andra har förbättrats. Några ex:

  • Ny förbättrad ryggsäck.
  • En skaljacka som står emot regn kommer att ingå i sortimentet. Den ersätter regnjackan vi har idag.
  • Softshelljackan finns kvar men med förbättrat, lite tunnare tyg.
  • En slipover tillkommer. Den har samma färg och snitt som pullovern, dvs vinröd.
  • Förbättrad kvalitet i skjorta och blus – blandningen blir 50/50 istället, vilket skall göra den mindre varm på sommaren.
  • Pikétröjan blir tunnare.
  • Kostymen får bättre kvalitet och går numera att tvätta i maskin. Ingen kemtvätt alltså.

OBS! Ni som fått den tunnare vinterjackan med röd revär på ärmen kan byta den mot den tjockare och nyare modell som övriga har, om ni tycker den är för kall, utan att det kostar något.

Kommentarer inaktiverade.