Snackisar i lunchrummet

Vi har uppmärksammat att det finns en del samtalsämnen som florerar i lunchrummet och därför sammanställt det här inlägget. Har du något mer du tycker att vi ska skriva om så kontakta oss. Antingen genom att komma in på fackexpeditionen eller via vår mail eller facebooksida.

 

Beordrad övertid

Det pratas mycket om beordrad övertid, vi skrev om det i ett tidigare inlägg här på hemsidan. Vi har fått lite frågor till vår facebooksida och för att så många som möjligt ska se frågorna och svaren så har vi uppdaterat vårt tidigare inlägg med dessa. Har du några frågor kring beordrad övertid så läs inlägget igen eller hör av dig till oss via mail (styrelsen@pendelforarna.se) eller via vår facebooksida.

 

Städning

I det senaste veckobrevet kunde vi läsa följande:

”Veckan som kommer nu så kommer våra nya kollegor på lokalvården att ha stickprovskontroller inför INSTA. INSTA är en mätmetod för att kontrollera städ kvalitén och den utförs av TF/SL. Våra kollegor är därför tacksamma för allt stöd de kan få med exempelvis plocka skräp, tömma papperskorgar, säkra tillgänglighet av fordon för grundstäd eller bara era ögon om ni ser något som måste åtgärdas för att station och fordon ska se snygga ut. ”

Ni får givetvis gärna hjälpa våra kollegor på lokalvården men vi tänkte ta tillfället i akt och passa på att påminna er om att ni i första hand ska utföra era egna arbetsuppgifter och ta de pauser ni behöver för att kunna utföra ert arbete på ett säkert sätt.

 

Periodövertid

Vi har fått kännedom om att medlemmar har fått periodövertid. Vi vill påminna er om att om ni har övertid motsvarande en arbetsdag (7,2 timmar) så ska ni få en 0-dag. Det lättaste sättet är att ni själva har koll på ungefär hur mycket ni arbetar och om ni börjar närma er 7,2 timmar för mycket så kontakta personalplaneringen och be om en 0-dag.

Kommentarer inaktiverade.