MBL 170206

Från dagens möte med MTR – ett rent informationsmöte från deras sida, har vi detta att rapportera:

  • Uppdateringen av Companion i fredags kväll tycks ha gått bra, avvikelse- och fordonsrapporteringar ska nu fungera.
  • Ytterligare en uppdatering kommer att göras nästa helg och sedan ska tågläget fungera som tänkt. Tågläget är den del i tågvyn som är tänkt att visa var det egna tåget befinner sig i förhållande till övrig trafik. Det fältet har varit tomt fram till nu. Efter nästa helg ska säkerhetsorderna visa korrekt info, dvs ”Slut” och antal order ska vara med. Länken till trafikinfo i tågvyn (en röd punkt som indikerar när ny information finns att läsa) ska också komma igång efter nästa uppdatering. Lästa dokument ska markeras och det blir en ny struktur på ordertavlan.
  • Telefonerna är fortfarande ett problem som man jobbar med.
  • Rekrytering av lokförare, tågvärdar och gruppchefer pågår.
  • En grupp har tagits fram bland förarna som ska arbeta med de problem som har varit med Companion, så att hanteringen av programmet blir enklare.
  • T18 (trafiken för 2018) är presenterat för Trafikverket (TV). Det blir fler ”skipstop” än idag och en ökning av antal tåg med 12%. Vad gäller turer för vår och sommar har man kommit fram till midsommar. Vecka 12-14 kommer trafiken att vara avstängd på helgerna mellan Skogås och Handen. I påskhelgen blir det också avstängningar.

Ja, det är väl i stort det som var av intresse. Vi hann inte med våra egna frågor den här gången eftersom ett brandlarm i huset tvingade oss att utrymma DN-skrapan innan mötet var slut.

Nästa MBL-möte blir om en vecka, 13 februari.

Kommentarer inaktiverade.