MTRs uniform – behåll ryggsäcken!

De allra flesta av oss har förmodligen vid det här laget hämtat ut sin nya uniform. Seko Lokförarna har som ni alla vet suttit med i förhandlingar kring hur uniformen ska se ut, förhandlingar som till sist slutade med att vi slipper gå i kostym och lågskor utan får kläder som är mer anpassade till vår verklighet. (Tyvärr dock en kopia på tunnelbanans uniform). Nu har kläderna levererats och vad alla hoppades på var ju att de skulle passa och se någorlunda ok ut.

Tidigt fick vi veta att SL hade krav på att vi ska bära deras logga på våra uniformskläder. Vi protesterade mot storlek och färg på märket och lyckades få ner måttet med några centimeter. Färgen var SL dock bestämd på. Den skulle vara den klassiska blå med vita bokstäver.

I förhandlingarna nämndes aldrig att märket skulle sitta på samtliga plagg utom byxorna. Vi utgick ifrån att det skulle sitta på ytterplaggen – att det skulle räcka, och att MTR-loggan skulle sitta på övriga plagg. Det är ju det företaget vi ska arbeta för. Nu visar det sig att skjortor, pikéer och övriga plagg, inklusive kostymen, har fått SL-loggan som en stämpel på ärmen. Utseendet på uniformen gör att vi kommer att känna oss som levande måltavlor för den som retar sig på just SL. Fult är det också! Självklart kommer vi att ta upp en diskussion med MTR om nödvändigheten att bära SLs logga på något annat än ytterplaggen. Mer information kring detta kommer vi med så snart vi kan.

Från skyddsombudshåll har vi dessutom fått höra att ryggsäcken MTR delar ut är alldeles för liten för våra behov. Det kan alltså vara en god idé att hålla fast vid sin Stockholmstågsryggsäck!

Kommentarer inaktiverade.