Resultatet från enkäten angående PTU

För ett tag sedan skickade vårt skyddsombud, Nathalie Gustafsson, ut en enkät som handlade om hur vi som förare mår när det gäller avskaffandet av tågvärdar. Det var en kort enkät med enbart ett fåtal frågor som rörde oro och stress.

Vi har fått in ca 250 svar och av dessa var de flesta överens om att hotet om ensamarbete skapar en känsla av oro och otrygghet. Hela 172st svarade att de i stor utsträckning funderat på att byta jobb om projektet blir verklighet.

I slutet av enkäten fanns möjlighet att skriva ett fritt svar och där ser vi att de flesta oroar sig för vad som händer vid tex en påkörning om vi är ensamma ansvariga ombord. Några oroar sig för hur bra man kommer se dörrarna i kamerorna och en del är stressade över alltihop.

Vi vill tacka alla som tog sig tid att svara på denna enkät och vi kommer se till att använda resultatet. Vi planerar att skicka ut en till, något mer omfattande enkät, längre fram.

Kommentarer inaktiverade.