Felaktigheter i gruppvalsresultatet och i semestervalet

Igår kom resultatet av förarnas gruppval och vid genomgång av detta så upptäcktes en del felaktigheter. Några namn saknas helt och ett par återkommer på flera rader. Även anställningsnummer har blivit fel på en del ställen. 

En medlem har hört av sig om att hen fått fel helg trots ledande anciennitet på gruppen och en annan blev snuvad på en plats i en grupp av folk bakom hen i listan. 

Allt detta har meddelats till planning och de som jobbat med valet. Vi hoppas på en korrigering i nästa vecka. 

Semestervalet! 

Då arbetsgivaren insett att vi inte kommer ha lika gott om personal detta år så öppnades frågan om utköp av sommarsemester upp igen. Denna möjlighet har inte funnits de senaste åren men i år ska den återigen vara aktuell. 

Innan öppnandet av semestervalet hade vi ett flertal möten med planning och, trots påminnelser genom hela 2021, så hade förberedelserna för det här scenariot inte gjorts. Detta gjorde att vi beslutade att skjuta på öppnandet av semestervalet med en vecka för att ge IT chansen att få till en ruta där man kan kryssa i om man vill sälja semestern. 

Som så mycket annat här på MTR så stressades detta fram och det fanns ingen tid för oss fackliga att prova innan valet öppnade. 

Nu när resultatet av gruppvalet publicerats så börjar folk söka semester i vanlig ordning och så även vi i Seko Lok. En hel del missar kom fram och den största är att man inte bara kan välja att sälja sin sommarsemester utan även måste göra ett aktivt val för sommar-(eller vår/höst) semester utöver de veckor man valt i början. Om man inte gör det andra valet så kan man inte söka några ströveckor och man kan heller inte skicka in valet. 

Dessutom har vi märkt att man inte kan söka över årsskiftet (v53=v1) så som vi brukar kunna göra, i det fall att vi valt ”sälja semestern”. 

Det är dessutom endast det andra valet (alltså de veckor man fyller i efter att man valt ”sälja” och valt veckor där) som registreras i bekräftelsen som man får mailad till sig. Det står ingenting om att ”sälja semester” ens valts. 

Vi har kontaktat planning och bett om ett möte snarast i frågan och hoppas kunna komma med den lösning på detta i början av nästa vecka. 

Tills dess ber vi er ha tålamod. 

Kommentarer inaktiverade.