Förstärkt ersättning vid övertid

Arbetsgivaren informerade Seko Lok under förra veckan att de avsåg att skjuta till pengar motsvarande X-tillägget för övertidspass som går ut under perioden 17/12-9/1. Detta för all personal som tjänstgör ombord – både LF och TV på både MTR-P samt Mälartågen.

Anledningen är att det är ett mycket ansträngt personalläge och att arbetsgivaren ser svårigheter att alls få ut de vakanta turerna. Förhoppningen är att en extra ersättning ska göra det möjligt att lägga ut de turer som behövs utan att behöva beordra övertid mer än nödvändigt. Frivillighet är självklart att föredra.

Ni som kan och vill hjälpa till genom att ta ett extrapass – hör av er till planeringen eller er GC. Genom att ställa upp så kan kollegorna som har behov av välförtjänt julledighet få denna utan att behöva komma in för beordrad övertid.

God Jul till er alla!

Kommentarer inaktiverade.