Semesterförläggning

MTR har problem med förläggningen av semestrarna 2021. Våra medlemmar hör nu av sig och berättar att de blir uppringda av personalplaneringen och då får frågan om de kan tänka sig att flytta ut sin huvudsemester utanför sommarperioden utan att ersättning för utflyttad semester ges.

Seko Lok har varit tydlig mot arbetsgivaren att våra medlemmar redan i semestersökningen angav OM de önskade semester utanför sommaren. Genom att söka sommaralternativen istället har de då redan svarat på frågan huruvida de kan tänka sig att förelägga sin huvudsemester under vår eller höst. Utflyttning av semester som sker efter att arbetsgivaren kontaktat enskilda LF anser vi därför ska generera ersättning enligt lokalt semesteravtal, dvs 1,25 månadslön (i slutlönesteget) för utflyttad huvudsemester. Arbetsgivaren håller inte med vilket gör det viktigt för oss att hålla ihop och inte gå med på att flytta ut semester utan att ersättning ges. MTR kan inte lägga ut er sommarsemester utanför sommaren utan er tillåtelse.

Seko Lok påminner om följande:

  • Ni har rätt till 4 veckor semester under perioden v23 tom v34
  • Ni har rätt till ersättning för att gå med på att förlägga er semester utanför sommaren. Detta gäller även för v 22 och v 35 som ligger under vår- respektive höst-perioderna.
  • Om inte minst 3 sammanhängande veckor förläggs under sommarperioden så har ni inte fått er sommarsemester. Förläggning tex v33, v34, v35 innebär att endast 2 veckor blivit förlagda till sommaren och att krav på ersättning (för v 35) kommer att ställas.

Känner ni er osäkra så hör av er till oss så hjälper vi gärna till.

Kommentarer inaktiverade.