Vikten av att ha ett skåp

I dagarna gör MTR en inventering av våra skåp. MTR vill att samtliga som har ett skåp meddelar vilket nummer det har till InternCervice. MTR säger att de vill få bättre koll över vilka skåp som är tomma så att dessa kan delas ut till de av oss som inte har något.

I avtalet vi har med MTR står att ”Åkande personal som så önskar skall tilldelas ett personligt klädskåp i anslutning till sitt tjänsteställe”. Vi har med andra ord rätt till skåp så att vi kan byta om innan och efter arbetsdagens början och slut. Vi kan alltså inte tvingas att åka till och från arbetet i uniform. Skåpen markerar dessutom var vi har vårt tjänsteställe, dvs den plats varifrån arbetstiden räknas.

Seko Lok ser ett väldigt viktigt skäl till att alla bidrar till den här inventeringen. I och med att den fysiska ordertavlan nu är borttagen har vi inte längre en naturlig plats för ett fysiskt tjänsteställe varifrån arbetsdagen börjar. Hamnar vi i en ev tvist med arbetsgivaren om var vi ska börja och sluta räkna arbetstiden, är det viktigt att så många som möjligt av oss har ett skåp som får markera var tjänstestället är placerat.

Glöm inte bort att meddela ditt skåpnummer! Det hjälper dina förtroendevalda att försvara rätten till ett tjänsteställe i framtiden. Du som ännu inte har ett skåp, se till att du får ett. Det har du rätt att kräva.


Kommentarer inaktiverade.