Information från avtalsförhandlingarna

Seko Lok har idag träffat arbetsgivaren för andra gången denna vecka för att diskutera och komma framåt med de nya lönerna. Samtalsklimatet är gott och ambitionen är att alla våra medlemmar, både de med tarifflön och de som har i-lön ska ha sina löner klara till nästa vecka så att den nya lönen kan betalas ut till juni-lönen.

Det finns ett par frågetecken kvar att räta ut innan vi är i mål och vi hoppas att det går att lösa under kommande vecka.

Vi har också tidigare anmält att vi vill diskutera höjd x-ersättning – vilket vi informerat om tidigare. Vi har nu lagt fram våra argument och anspråk även muntligen till arbetsgivaren som fått ta med sig frågan hem för att fundera. Att x-ersättningen är tillräckligt attraktiv för att attrahera lokförare att anmäla sig tillgängliga för övertid redan på vårkanten för sommarens helger är viktigt även för arbetsgivaren. Risken är annars att man står utan tillräckligt med personal för att bedriva trafiken under delar av sommaren. Vi återkommer med mer info i nästa vecka.

Kommentarer inaktiverade.