Uppdatering uniformen

Det har gått bra sedan ACC tog över hanteringen av både order som har gjorts, och hemleveranser av uniformen. 95 % av alla beställningar har levererats inom 2 – 4 dagar, precis som avtalet är skrivet.

På vårt senaste uniformsmöte tog Seko Lok upp frågan kring hur vi gör med de som inte tål ull i sina kläder, eller något annat material för den delen. Vederbörande söker upp sin gruppchef som kontaktar ansvarig på MTR, Linda Myhrman, som ser till att en beställning på specialtillverkade kläder blir gjord. De kläder vi använder i vårt arbete ska såklart passa alla.

  • Under våren, t o m mars, kommer beställda kläder att plockas ur det gamla lagret av kläder som måste tömmas.
  • Från april fram till juni levereras en blandning av den gamla och nya uppsättningen av kläder, alltefter det gamla lagret töms.
  • Från och med juni ska leveranserna bestå enbart av nytillverkade kläder.

De nya kläderna ser likadana ut som de vi har nu. Endast ett fåtal ändringar är gjorda, plus att vi har fått några tillskott: Arbetsvästen kommer tillbaka till mångas glädje. Dessutom tillkommer en slipover och en s k skaljacka. Skaljackan finns inte i lager förrän i juni.

Vi frågade särskilt om vad som händer när en order bara delvis är expedierad. Måste man lägga en ny order på det restade eller inte? Svaret är nej. Någon ny beställning behöver inte göras. Det står visserligen i leveransbekräftelsen att ordern är ”färdigbehandlad”, som om den arkiveras, men det uttrycket är missvisande. ACC har insett detta och ska ändra denna kommentar till någon bättre som inte kan misstolkas.

Kommentarer inaktiverade.