Fyllnadsval för semester och ståg-dagar

Alla som är berörda ska nu ha fått ett mail med info från företaget där det beskrivs hur ni ska gå till väga för att söka ut innestående ledighet för 2019.

Viktigt att tänka på när ni ska söka stågdagar:

  • Sök INTE tjänstledighetsdagar för att få ledigt på ”röda dagar”. Om ni gör det och får ledigheten beviljad så innebär det att rätten till FV-dagen faller. Ni får då ledigt utan lön istället för ledighet med lön. Ni har RÄTT att vara lediga på de ”röda dagarna” genom en FV-dag om verksamheten så tillåter. Sök istället ut en FV-dag för de/den röda dagar som ni önskar vara lediga. Det gör ni i ordinarie ledighetsansökan och inte i fyllnadsvalet
  • Ni som har 4 eller 6 stågdagar att söka ut har rätt att vara lediga en kalendervecka. Ni som har 9 stågdagar har rätt att vara lediga 2 kalenderveckor. Om inte dagarna räcker till för ledigheten så tas annan ledighet i anspråk. Tex komptid eller innestående semester.
  • Strödagar går såklart bra att söka för de som vill men det är alltså inte det enda sättet att lägga ut dagarna.

Kommentarer inaktiverade.