Anställningsavtalet

En del märkliga saker har upptäckts i det anställningsavtal vi har fått hemskickat från MTR. Bl a gäller det sysselsättningsgraden för de som tillfälligt gått ner i arbetstid men fortfarande är anställda på heltid. Här ska det stå 100 % och ingenting annat eftersom det är heltid som gäller i grunden.

Förutom detta och några andra detaljer ifrågasätter Seko Lok även den finstilta texten nederst i avtalet. Vi accepterar inte kravet på återlämning av all utrustning för den som ska vara tjänstledig 30 dagar eller mer. Vad är vitsen? Var ska uniformen förvaras under tiden man är borta? Ska man hämta ut en ny då man kommer tillbaka? Varför lämna tillbaka passerkort och alla nycklar? Vill de inte att man ska kunna arbeta extra om man är tjänstledig för studier t ex? Och om man vill träffa sin gruppchef under tjänstledigheten – hur gör man då? Detta är ett obegripligt påhitt som bara skapar en massa obekvämt merarbete för alla, helt i onödan.

Vi har kontaktat vår HR-chef för att reda ut frågetecknen. Fram till dess att vi har uppnått en lösning så avråder vi våra medlemmar att skriva på avtalet. De som ändå har gjort det och skickat in det behöver inte vara oroliga. Kommer vi överens om en annan text så skickas ett nytt avtal ut till samtliga.

Kommentarer inaktiverade.