MBL 170130

Idag träffade vi MTR igen för en ny omgång MBL. Vi hade med oss flera frågor från er medlemmar som vi ville ha svar på. Följande blev sagt:

  • Varför har inte komptiden som vi blivit lovade fallit ut? Vi blev lovade 8 timmars komp som ersättning för allt strul och extraarbete som inledningen av resan med MTR bjöd på. Timmarna har fastnat på vägen fick vi höra men ska synas på kontot när februarilönen kommer. Då ska även timmarna som vi har reglerat i avtalet som kompensation för e-learning samt beräkning av arbetstid falla ut. Totalt ska det alltså bli ett + på 17 timmar på era saldon. MTR lovade att de som vill (och har möjlighet) kan nyttja sina timmar redan nu trots att de inte syns i systemet ännu. PSF ska informeras om att timmarna är på väg ut. Har ni behov av ledighet så pröva därför att nyttja timmarna.
  • Felaktiga avdrag för VAB, Föräldrapenningdagar samt fel övertidsersättning – Medlemmar har hört av sig och berättat att det dragits för stor summa när de varit hemma och ”vabbat” eller varit föräldralediga. Felet visade sig vara en felinmatning i lönesystemet som genererade heldagsavdrag istället för timavdrag. Felet har nu rättats till och alla drabbade kommer att kompenseras. Några personer har fått fel övertidsersättning utbetalt, också det ska rättas till.
  • Vi fick också en del övrig information från arbetsgivaren. Det jobbas fortfarande i lokalfrågan – det gäller att få plats med den verksamhet som vi bedriver på ett bra sätt. Att yta hyrdes ut till annan hyresgäst innan vårt behov var utrett och tillgodosett var olyckligt. Nu gäller det att lösa det på bästa sätt.
  • Companiongruppen (som ska bestå av användare) ska enligt uppgift komma igång denna vecka med sitt arbete – målet är en utveckling och förbättring av IT-verktyget.
  • Ny chef till POC (interim) – en konsult ska komma in och styra upp verksamheten i väntan på en permanent rekrytering.
  • Ledarprogram för chefer igång – MTR har startat ett ledarprogram för sina chefer för att stärka dem i sina roller. Seko Lok har erbjudit sig att utbilda gruppcheferna i det lokala avtalet. Vi får se om det blir verklighet…

Kommentarer inaktiverade.