Autogiro samt avvikelserapporter på uniformen

Medlemsavgiften

Styrelsen vill påminna alla medlemmar att se över hur de betalar in avgiften till Seko. När vi var anställda hos Stockholmståg var det många som fick sin fackavgift dragen från lönen i samband med löneutbetalningen, men detta har inte följt med till MTR. Vi ska se om det går att lösa med MTR att Seko drar pengar i samband med löneutbetalningen framöver, men det enklaste sättet att se till att inbetalningen alltid sköts är att sätta upp ett autogiro. Kontakta i så fall Seko Stockholm på 08-454 84 00 för att ändra hur du betalar din avgift.

Rapporter till skyddsombud

Det finns inte längre någon kryssruta för att delge skyddsombuden när ni skriver rapporter. Är det något som ni vill att skyddsombuden tar del av så skicka ett separat mail till deras personliga MTR-adresser, alternativt till den gemensamma e-posten för skyddsombuden på ST och Seko: skyddsombudmtrp@gmail.com. Vi har även noterat att det inte går att bifoga bilder vid avvikelserapporter och att en inte heller får någon bekräftelse på när en rapport är skickad. Vi ska ta upp det här med MTR vid nästa MBL.

Kliande uniform

Vi har också fått veta att vissa upplever att MTR-uniformen kliar och ger allergiska reaktioner. Problemen verkar inte försvinner efter tvätt av plaggen. Det är inte godtagbart att behöva gå runt i en uniform som orsakar besvär. Du som är drabbad: avvikelserapportera detta och se till att skyddsombuden får en kopia! Upplever du att det är jobbigt att arbeta på grund av att uniformen kliar eller ger andra besvär, kontakta din arbetsledare för att få hjälp med hur problemet ska lösas.

Mögliga handskar

Det förekommer mögel i ett parti skinnhandskar som MTR delat ut. Om handskarna är mögliga märker du det genom att de luktar fränt och lite stickande, samt att det kan finnas små matta prickar på skinnet. Du som har fått mögliga handskar kan hämta ut ett par nya på Internservice (före detta Servicecenter). Är du osäker på om dina handskar är mögliga eller inte så byt för säkerhets skull. MTR vill gärna ha in de gamla handskarna så att de kan returnera till sin leverantör.

 

Kommentarer inaktiverade.