Info från medlemsmötet 5/3

Den 5/3 hade Seko Lok medlemsmöte där vi presenterade resultatet av fyllnadsvalet till ordförande då Kristoffer Johansson valde att lämna sin post. Vi tackar Kristoffer för allt han gjort för klubben och dess medlemmar och välkomnar in Melissa Svenhard som ny ordförande i klubben. 

På mötet valdes även 2 nya skyddsombud in. Nikki Olsson Brissmyr och Jeanette Rickebo stärker upp skyddsorganisationen! Välkomna! 

Vi tackar även Micke Eriksson som steppade in som tillförordnad ordförande när det behövdes! Bra jobbat Micke! Han återgår nu till sin ordinarie plats som kassör. 

Under mötet lyftes frågor om FP-dagarna som saknades för en del medlemmar förra året, samt LAS-tiden som ser felaktig ut på de som arbetat på pendeln sen förra gången Stockholmståg höll i spakarna. Vi har redan idag börjat dra i detta och återkommer så snart vi vet mer. 

Körlärarfrågan var också uppe och vi berättade om den grupp som områdeschef Pelle startat med fackliga representanter och chefer. En enkät kommer skickas ut till kollektivet angående körlärarrollen. Vi uppmanar alla våra medlemmar att svara på enkäten så att vi får ett så stort underlag som möjligt i det arbete vi gör i frågan. 

Vår lokala ombudsman hörde av sig och berättade att en skrivelse i det nya lokala avtalet ströks i efterhand. Det handlade om gångtiden vid utbildning som vi angett skulle vara 30 min cst-äsd, 60 min söd-cst och 90 min söd-bro. Detta hade arbetsgivarsidan missat att vi lagt in och när de upptäckte det så backade de tillbaka till den ursprungliga texten som endast innehöll cst-äsd (30 min). De hävdade att denna del inte var förhandlad. Detta innebär att vi kommer behöva ta frågan lokalt.
Vi menar fortfarande att restid ska ingå i turen, så börja resan när turen börjar.

Påminner alla om att uppdatera sin Mail på seko.se, inför kommande möten och mailutskick! 

Kommentarer inaktiverade.