Senaste Nytt

Personalläget

I slutet av maj fick vi information om att det är ca 335st som är kodade lokförare på pendeln, senare kom det även fram att av dessa 335 är det endast 260st som är aktiva. Målet har länge varit att vi ska vara 400 förare för att klara den trafik vi kör och samtidigt kunna vara lediga och gå på utbildningar.

Reduceringen på 10% som startade den 1 april kommer pågå fram till 1 oktober. SL beslutade dessutom att tidigarelägga sommartidtabellen så den började gälla den 12 juni istället för imorgon likt övrig trafik. Allt detta beror på den extrema personalbrist som är på pendeln.

Hjälp vid avsyning.

Vi har alltid rätt att begära hjälp vid avsyning, om vi inte vill göra det själva. Tänk på att trygghetsvärdar och väktare inte har några nycklar för att ta sig in i tåget om något händer dig, så be dem gå med dig istället för att vänta utanför.

X-tillägg i sommar.

MTR har ensidigt valt att ge extra ersättning vid extra pass under sommaren, även på vardagar. I mailet som skickades ut gjordes det klart att ett extra pass som sträcker sig över dygnsgränsen endast genererar ett tillägg. Detta gäller endast de turer som tas på vardagar. X-pass på helgerna finns reglerat i vårt semesteravtal och där står det att en natt ska ge dubbla tillägg.

Brytpunkter för grupperna.

Nu när det är många som får andra turer än de ska ha enligt sina gruppnycklar kan det vara bra att ha lite koll på hur många timmar man gör. De brytpunkter för den begränsningsperiod som är gällande just nu är 21/5-1/7 för de som går på en 6v grupp. 21/5-15/7 för de på 8v schema. De på schema på endast 4v går på samma avstämningsperiod som de på 8v. Märker ni att ni gör för mycket timmar så hör av er till planeringen.

Endast en enhet med kameror på långt tåg

I det fall att du tar över ett långt tåg där endast ena enheten är utrustat med kameror så ska du fälla brytarna för monitorerna, så att du inte hela tiden matas med informationen om att du kör ett kort tåg. Detta kan leda till att du stannar kort. Det finns en instruktion gällande detta på ordertavlan.

Kommentarer inaktiverade.