Sena ändringar i schemat

På grund av problem med trafikverkets nya system så får vi inte veta våra scheman i tid alla gånger just nu. Det sker också en hel del sena ändringar i våra scheman. Detta kommer, enligt planeringen, fortsätta året ut. Reglerna runt tidsförskjutningstilläggen reglerar vad som gäller vid ändring i våra scheman, men det är också viktigt att veta att alla arbetstidsregler gäller även vid sena ändringar. 

-Du får inte börja innan kl05 om du har FP dagen innan, annat än om du har avsteg på din grupp. 

-Du får inte sluta efter kl19 innan FP, om du inte har avsteg på din grupp. 

-Du får inte jobba mellan 02-05 två dagar i rad, om du inte har avsteg på din grupp. 

-Du ska alltid ha 11h nattvila. 

-Din FP-period ska alltid ha perioden+12h ledigt. (36h för enkel FP, 60h för dubbel FP osv) 

I vårt avtal står det att vi ska veta hur vi jobbar innan vi går hem innan ledig dag. Du har ingen skyldighet att kontrollera ditt schema om du är ledig. Kolla hur du ska jobba dagen innan du är ledig och ta en skärmdump så du slipper gå in på schemat under din lediga dag. 

I Lokförarlistan, som ni hittar på vår hemsida eller på vår expedition, kan ni läsa de flesta reglerna runt tider, vila och när vi har rätt till tidsförskjutningstillägg. Har ni några andra funderingar så tveka inte att höra av er till oss på vår styrelsemail eller till någon av oss som jobbar i styrelsen. 

Kommentarer inaktiverade.