Stågdagarna – vad händer?

Ett antal av våra medlemmar fick inte korrekt ersättning utbetalad under 2019 för sina intjänade dagar. Klubben vände sig därför till MTR med krav på att pengarna betalades ut. Nu är det snart februari igen och ersättningen för 2020 års dagar ska snart betalas ut. Självklart är det ett underbetyg till både oss och arbetsgivaren att vi inte lyckats stänga frågan under ett helt år.

Vad beror då detta på? Ursprungligen var vi inte överens med arbetsgivaren om hur det skulle hanteras. Vi har sedan träffats och diskuterat detta ett antal gånger under andra halvan av 2019 utan att komma hela vägen fram till en överenskommelse. Vi hade en idé om en förändring när det gäller hur utbetalningen sker och om hur vi kunde utveckla avtalet. Detta gjorde att vi ”väntade in” frågan om ersättning för de som inte fått sina pengar för att kunna göra upp allt i ett ”paket” med arbetsgivaren. Förhoppningen var att vi skulle vara klara innan februari 2020 och kunna presentera en helhetslösning för medlemmarna.

Nu blev det inte så. Vi kommer att hantera årets utbetalning enligt avtal – det vill säga – ersättningen kommer i februari för det antal dagar som individen tjänat in och avdraget görs sedan i samband med att dagarna läggs ut som lediga dagar om så är fallet.

Självklart så ska våra medlemmar som inte fick korrekt ersättning förra året ges detta. Klubben har en träff bokad med företaget 10/2 och hoppas lösa frågan för gott vid detta tillfälle.

Kommentarer inaktiverade.