Utlägg av FV-dagar under sommaren

FV-dagar ska enligt avtalet så långt det är möjligt läggas ut som direktledighet när helgdagen infaller. När detta inte är möjligt bör FV-dagen läggas ut inom 2 månader, med undantag för sommaren då personalläget vanligen inte tillåter det. Det är därför sagt att man inte kan räkna med att få ut sina FV-dagar just under perioden juni till augusti.

Det händer dock att personalplaneringen lägger ut FV-dagar under sommarmånaderna. I det aktuella fallet har många medlemmar fått dessa utlagda under sista veckan i augusti då personalläget väntas vara gott. Många ser detta som något positivt då man uppskattar extra ledighet just under sommarperioden.

Skulle det vara så att du fått FV-dagar utlagda där du inte vill ha dem, vare sig det är under sommaren eller andra delar av året, så kan du kontakta personalplaneringen för att se om de kan flytta på dem.

Kommentarer inaktiverade.