Komptid för 2018 är på väg

Enligt avtal så ska alla lokförare ersättas med 9 timmars komptid enligt avtal.

Ersättningen härrör från uppgörelsen om Interaktiv utbildning som möjliggör för arbetsgivaren att nyttja 2 timmar per år för e-learning. Övriga 7 timmar kom till i samma uppgörelse när rutinerna för att stämma av arbetstiden ändrades.

Avtalet säger inte när komptiden ska påföras men vi har tidigare fått den utlagd på februarilönen. 2017 föll inte komptiden ut som den skulle och Seko Lok fick påminna företaget om att lägga ut tiden. Även 2018 har företaget missat att lägga ut tiden. Seko Lok har nu påmint arbetsgivaren och yrkat på att alla lokförare påförs komptid enligt avtal.

Lönechefen har svarat idag och meddelat att komptiden kommer att vara synlig på nästa lönespec.

 

Kommentarer inaktiverade.