MBL 15 JANUARI

Årets MBL-förhandlingar har dragit igång. Vi kommer att träffa MTR varannan måndag och idag hade vi vårt första möte. Kortfattad genomgång:

26 mars skall en ny uppdragsutbildning för lokförare starta. Det är en intern utbildning med 15 platser, tänkt för anställda på MTR. Utbildningen blir 39 veckor lång med examen vecka 51. Lön under utbildningen följer det centrala avtalet som säger att lägstalönen ska vara runt 20 000 kr per månad. Annonsering om utbildningen kommer ut v 3.

Resultatet från Medarbetarundersökningen (MAU) har kommit. Som väntat var åkandepersonalens betyg på arbetsplatsen och arbetsgivaren väldigt dåligt. MTR har mycket att ta tag i för att vända den negativa trenden uppåt och få personalen med sig i framtiden.

En genomgång gjordes av handledaruppdraget (handledarna som numera ska tituleras körlärare). I runda slängar behöver MTR få in ytterligare 20 intresseanmälningar för att nå det antal lärare man vill ha (60 st). Idag har 10 av våra inhyrda lokförare uppdrag som körlärare. Räknar man bort dessa behöver MTR ytterligare 30 som tar sig an uppdraget.

Ett nytt sätt att rapportera in fel på infrastrukturen införs 1 februari. Icke säkerhetsrelaterade fel skall då rapporteras till TV drifttekniker via mail eller telefon. Säkerhetsrelaterade fel ska precis som nu rapporteras direkt till tkl. Vi får ett specifikt telefonnummer som ska användas vid kontakten med driftteknikerna så vi inte behöver hantera olika nummer för olika typer av fel som inte är säkerhetsrelaterade. Mer information kommer framöver.

I Nyg har stängsel och skyltar satts upp för att hindra resenärer från att korsa spåret vid tågmöten. Bommarna har dessutom försetts med remsor som ska förhindra försök att ta sig under bommarna då de ligger nere.

Kommentarer inaktiverade.