Mer info från Folksam

Några av styrelseledamöterna har varit hos Folksam för en genomgång av de försäkringar vi har, dels genom facket men även genom socialförsäkringar och lag. Det är svårt att återge allt vi fick veta under den här genomgången, mycket eftersom vi inte har kunskap om alla lagar och regler som gäller. Det är lätt att informationen vi ger blir fel.

Efter mötet med Folksam har vi därför kommit överens med dem om att de ska besöka oss ett par gånger framöver för att delge information till de av er som är intresserade. Det är nyttig information, det kan vi lova! Ingen reklam för Folksam, snarare fakta över vad som gäller när man blir sjukskriven, var man än arbetar. En sak är säker, det är bra att vara anställd hos en arbetsgivare med kollektivavtal.

Förutom info kring vad som gäller vid sjukskrivning får du även reda på vad du ska tänka på när det gäller efterlevandeskydd och familjeskydd. Detta är väldigt viktig information för dig som är sambo vare sig du har barn eller inte. Det finns även viktig info att ta till sig för oss som har ITP-avtal i just den frågan.

Den här infon är tänkt att ges i samband med det möte med Folksam vi skrev om i tidigare inlägg här på hemsidan, gällande pensionen och vad man ska tänka på inför den. Blir intresset stort får vi utöka Folksams besök hos oss till fler än de två som var tänkt från början.

Skicka som sagt ett mail och visa ditt intresse. Du blir inte besviken, det lovar vi, snarare får du en rejäl tankeställare. Skriv i din anmälan om du är intresserad av info både om pensionen och försäkringar i övrigt, eller om du bara är intresserad av information kring försäkringar. Ledigt får du, bara du söker ledigt minst två veckor innan utsatt datum, löneavdraget betalas av Seko.

Kommentarer inaktiverade.