Info om uniformen

Uniformsgruppen har haft möte i veckan. Här följer en del av de punkter vi gick igenom.

En regnjacka med huva i en halvlång modell har tagits fram och kommer inom kort att gå att beställa för den som vill ha. Tala med din gruppchef om du vill lägga en beställning.

En arbetsväst är också på gång. Den liknar den gamla från Stockholmståg i modellen. En provväst har testats av en del medarbetare och nu har vi samlat ihop de synpunkter som kommit in. Det var en hel del förbättringar som behövde göras och de ligger med i beställningen hos tillverkaren. Slutversionen är i produktion och kommer att finnas hemma inom kort. Kontakta din gruppchef om du vill ha en väst.

OBS! Om du beställer regnjacka och/eller arbetsväst innan december ingår de i det uniformspaket vi redan har fått. De kostar dig då inga poäng att få. I december börjar MTR räkna poäng per arbetspass vi gör och då måste vi arbeta in ett visst antal poäng för att få oss olika kläder tilldelade. Passa på att lägga in din beställning innan december så kostar dig vare sig arbetsväst eller regnjacka någonting.

Överdragsbyxa till vintern, att ha på ovanpå uniformsbyxorna vid riktigt kallt väder, är också på gång. Den kommer dock inte att finnas i lager förrän framåt mars eftersom vi är sent ute i diskussionerna kring hur den ska vara utformad. Nu är vi ense om byxans funktion och hur den ska se ut, men det går långsamt med beställningen från leverantör. Ev kommer ett antal av en annan överdragsmodell att finnas tillfälligt för beställning den här vintern, vid händelse av riktigt eländigt och kallt väder.

Uniformen ska kompletteras med en sommarjacka i framtiden. Vi har påbörjat en diskussion om hur den ska se ut och vilken modell och tyg det ska vara. Softshelljackan kommer att finnas kvar i sortimentet. Sommarjackan blir alltså ytterligare en jacka vi kan beställa.

Vi arbetar på förbättringar av vinterjackan. Ganska många detaljer var helt tokiga i den nuvarande modellen. Den framtida jackan blir betydligt bättre, i det närmaste perfekt hoppas vi.

Vi har påbörjat arbete med förbättringar av uniformsbyxorna. Modell och passform skall förbättras men arbetet tar sin tid. Mycket ska ändras och tyvärr har vi inte möten mer än två gånger per halvår.

Vi diskuterade en vidareutveckling av vår ryggsäck. Den finns på planeringsstadiet. Det kommer att ta tid innan vi har någon ny.

Gruppen träffas nästa gång i december.

Kommentarer inaktiverade.