MBL 18/4

Idag presenterade VD Dan Hildebrandt resultatet av medarbetarenkäten. Den var som väntat väldigt nedslående på trafiksidan.

80 % av tågvärdar och lokförare har svarat.

Bland lokförarna har hela 56 % tappat orken och energin att utföra arbetet med engagemang. Samma grupp saknar tydlig info från MTR om hur arbetet ska utföras. 44 % av oss kör på som vanligt och tycker informationen fungerar bra.

Våra gruppchefer ger vi desto bättre betyg. 66 % av förarna tycker att kontakten med respektive gruppchef fungerar bra och att denne är tillmötesgående och lyhörd gentemot individen.

På frågan om företaget leds på ett bra sätt svarar 79 % nej.

Skulle jag rekommendera MTR för någon som vill jobba där? 76 % svarar nej.

Detta var några av de siffror som visades upp och som vi kände som viktiga att rapportera för er medlemmar. Resultatet är som sagt oerhört nedslående. Nu är det upp till MTR att ta detta på allvar. Det måste till en kraftansträngning för att vi ska få tillbaka den fina anda vi en gång hade. Risken finns annars att MTR blir av med fler förare, vilket vore riktigt illa med tanke på T18 då trafiken ska utökas.

Hela resultatet av medarbetarenkäten kommer så småningom att redovisas på OnTrack.

Kommentarer inaktiverade.