Baktunga nätter

Seko Lok vill uppmana ALLA förare som känner en uttalad trötthet på de baktunga nätterna, att ringa POC och meddela att de vill kliva av på Sci.

Kraftig trötthet kan leda till mikrosömn vilket drabbar ditt säkra framförande av tåget. Mikrosömn är likställt med att du sover! Råkar du då ut för en olycka eller kör mot stopp är din trötthet inte förmildrande på något sätt. Det är ditt eget ansvar att se till att du är kapabel att köra tåg, inte MTRs. Jämför med risken du tar när du kör bil och är utmattad. Den som inte tar en paus för vila i det tillståndet är en ren trafikfara.

Ring POC och säg att du är för trött för att köra vidare. Gå upp och sätt dig i dagrummet den tid du har kvar på turen. Observera att du inte har rätt att gå hem eftersom du fortfarande är i tjänst. Glöm inte att skriva rapport. MTR kommer att fortsätta utforma nätter som är baktunga så länge ingen statistik visar på att förare inte orkar med dem. Det räcker inte att dina förtroendevalda påtalar att turerna inte är hälsosamma, så länge de inte bryter mot vårt avtal som endast säger är att nätterna ska sluta senast 07.30

Kommentarer inaktiverade.