Kommande önskeschema för månadsviken

Vi satt ned i möte tillsammans med planeringsavdelningen igår måndag 23/4 och diskuterade en kommande utveckling av schemat på månadsviken. I IVU-rail som är vårt planeringssystem finns möjlighet att koppla till en modul som hanterar önskemål för personalen. Tanken är att det ska gå att önska hur tjänstgöring läggs ut för de som går på månadslista. Systemet ska sedan ta hänsyn så gott det går till inkomna önskemål och sedan konstruera ett schema. Schemat kommer precis som tidigare att följa det lokal kollektivavtalet.

Den här utvecklingen var på gång redan under slutet av Stockholmstågs tid men stannade av när det visade sig att Ståg inte vann anbudet och skulle få fortsätta att bedriva trafiken.

Seko Lok är positiva till ett försök som i bästa fall bättre kan tillvarata medlemmarnas önskemål.

Hur och när en provperiod kan komma igång är inte klart idag men planen är att vara igång till T19.

Kommentarer inaktiverade.