MTR backar om aspiranternas löner

MTR meddelade idag måndag 2 oktober att de avser tillämpa texten i avtalet som anger att det är den elev som först blir klar som sätter datum för när löneuppflyttning för hela kursen ska ske. Det innebär att för de elever som går i internutbildningen del 1 faller lokförarlön i steg 1 ut från och med 26/9 (första examineringen skedde 25/9)

Hur räknas er lön?

För perioden 1/9-25/9 gäller utbildningslön 10504:-/månad vilket ger en daglön om 347:-/dag x 25 dagar = 8675:-Sedan så får ni plussa på daglönen för perioden 26/9-30/9. 5 dagar x 839:- (3,3% av 25.424:-/dag) = 4195:-

Totalt så ska er septemberlön alltså landa på 12.870:- plus eventuella OB-tillägg.

Nu har ju lönen för september redan utbetalats så differensen kommer att utbetalas retroaktivt på oktoberlönen i det fall att ni inte blir överens om annat. Möjligheten att få en korrigerande extra utbetalning bör finnas. Kontakta er gruppchef i det fall att ni önskar en sådan så får han ta det med lönekontoret.

För er som går del 2 i utbildningen så återstår ännu att se för vilket datum som löneuppflyttning ska ske i och med att ingen ännu har examinerats i er grupp. Beräkning för lönen kommer dock att se likadan ut som för grupp 1 fast med andra datum.

Vi är som vi tidigare meddelat överens med MTR om att företaget tar de kostnader på cirka 2100:- som kursen varit förknippad med. Hur utlägget ska kompenseras får ni information från er GC om.

Vi är också överens om att de personer som tidigare arbetat på pendeln och då innehaft en lön som överstiger ingångslön för lokförare (25.424:-) har rätt att behålla den lönenivån i steg 1.

Frågor? Hör av er!

 

 

Kommentarer inaktiverade.