Uppdatera er kontaktinformation!

Som flera av er säkert redan känner till så har Seko varslat om strejk. Strejken är indelad i tre olika steg och om inte Seko och Almega sluter ett nytt kollektivavtal så tas det första steget den 12 maj.

Vad innebär det då för oss?

I det första steget påverkar strejken inte oss förutom att det från den 12 maj är övertids- och mertidsblockad. Det innebär att ingen av Sekos medlemmar får arbeta övertid eller mertid. Det råder även anställningsstopp. Nästa steg i varslet träder i kraft den 16 maj och då tas alla seko-medlemmar i Älvsjödepån ut i strejk. Steg tre i varslet träder i kraft den 19 maj och då tas alla tågvärdar vid MTR Pendeln ut i strejk.

Om det blir strejk finns det en risk att arbetsgivaren svarar med lockout. Det betyder att företaget stänger ute sin personal och att vi inte får gå till jobbet. Arbetsgivaren stänger förmodligen även tillgången till vår e-post och våra telefoner. Det är därför viktigt att vi har andra kontaktuppgifter till er. Ni som inte tidigare har gjort det eller ni som har bytt kontaktuppgifter sedan sist, skicka ett mail till medlem@pendelforarna.se med era privata mailadresser och telefonnummer så att vi kan nå er i händelse av att strejken bryter ut.

Vi uppdaterar vår hemsida www.pendelforarna.se och vår facebooksida så fort vi har någon ny information. Har ni några frågor, hör av er till styrelsen@pendelforarna.se. Kom ihåg att ert fackliga medlemskap är er ensak och inget ni behöver berätta för er arbetsgivare.

 

Slutligen, gå gärna in på Sekos hemsida och uppdatera era löne- och kontaktuppgifter. Det är viktigt att förbundet har rätt lön registrerad om strejken bryter ut.

Kommentarer inaktiverade.