Ledigheter våren 2020

Idag kom ett mail ut från personalplaneringen där vi uppmanades söka ut extra ledigheter för våren 2020. Detta eftersom personalläget ser ovanligt gott ut.

Vi har ett lokalt semesteravtal som gäller. Som ni känner till så har vi en konstruktion med 4 rullande semestervals-listor där vi turas om att få ”första tjing” på sommarsemester samt vår/höst- semester.
Efter att semestervalet har skett och all semester som förarna har önskat har lagts ut (gäller även ståg-dagarna som ingår i semestervalet). Så kan annan ledighet fördelas om utrymme finns kvar. Vilket det nu ser ut att göra under kommande vår. PSF kan därmed INTE bevilja sparad semester/komp/FV/Stag INNAN semestervalet har skett.

Att göra det skulle innebära att man rundar semestersökningen och att det i slutänden inte finns plats för årets ordinarie semester att läggas ut där så önskas. Seko Lok kommer att ta upp frågan med företaget och informera medlemmarna löpande.

Kommentarer inaktiverade.